Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aru Shah og tidens ende


Beskrivelse


Fantasy. Aru Shah kommer nogen gange til at fordreje sandheden en smule for at passe ind på skolen. Men en dag går det galt med en af Arus løgne og samtidig bliver en ældgammel dæmon sluppet fri og hendes mor og tre klassekammerater bliver fastfrosset i tiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Susanne Dahl Jensen

d. 25. apr. 2019

12-årige Aru Shah bor med sin mor, der arbejder på et museum. Hun lever ikke helt det liv, hun fortæller sine klassekammerater om, og løgne ender tit galt - også for Aru. Fantasy og mytologi i skøn blanding, til selvstændig læsning fra 10 år.

Aru Shah vil gerne passe ind blandt de rige børn på skolen og kommer derfor nogle gange til at fordreje sandheden en smule. For mens hendes klassekammerater kommer på eksotiske ferier, skal hun tilbringe efterårsferien på Museet for Indisk Kultur og Oldtidskunst, hvor hendes mor arbejder. Men en dag går det galt med en af Arus løgne. Tre af hendes klassekammerater tror nemlig ikke på, at en af lamperne på museet er forbandet og dukker derfor op på museet for at afsløre Aru og finder samtidig ud af, at hun ikke er i Frankrig i ferien. Og så går det først for alvor galt, for ved en fejl kommer Aru til at slippe en ældgammel dæmon fri, der gør alt for at vække guden Shiva - Ødelæggeren. Samtidig bliver Arus tre klassekammerater og hendes mor frosset fast i tiden, og Aru må nu mobilisere en redningsaktion. Forfatter Rick Riordan har redigeret og lagt navn til serien, men bogen er skrevet af Roshani Chokshi, der ikke tidligere er oversat til dansk. Bogen er del af en ny serie fra Disney, der skal vise mangfoldigheden i verdens mange mytologier. Filmrettighederne er solgt til Paramount Pictures.

Action, mytologi og eventyr i en velsmurt fortælling med levende sprog og spændende karakterer.

Til læsere af Rick Riordan.


litteratursiden.dk

d. 17. juni 2019

af

af

Metteline Lykke Rasmussen

d. 17. juni 2019

Der er humor, action og hinduistisk mytologi for alle pengene i ny serie for tweens. 'Aru Shah og tidens ende' er en forrygende sjov fantasy fyldt med action og hinduistisk mytologi; her er alt fra h...


Religion

2021, nr. 2

af

af

Signe Elise Bro

2021, nr. 2