Bøger / skønlitteratur / roman

Arven efter Alberta


Beskrivelse


Christer Wijks mor finder sin gamle veninde død af kulilteforgiftning og arvingerne indfinder sig straks for at få deres del af kagen.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 18. dec. 2018

Arven efter Alberta er i den ringere ende af MLs omfattende produktion. Den byder på en tam og uhyre traditionel historie om en arvesag, måske genrens mest fortærskede emne. Man må mindes detofte brugte slogan om at hygge sig med uhyggen, for vi er i Skoga og møder det kære, kendte persongalleri med Christer Wijk i spidsen. Den mand må i øvrigt være svensk mester i kaffedrikning. Enmeget velhavende, ældre dame omkommer ved en kulilteforgiftning, og familien samles ved forårstide i hendes lyserøde villa for at dele arven, medens Skogaegnen hjemsøges af en kæmpeoversvømmelse.En uventet og højst uvelkommen arving myrdes med ægte sydamerikansk skorpiongift, og CW folder sig ud i den store, afsluttende konfrontation med samtlige mistænkte. 1. udg. kom på dansk i 1978, ogArven efter Alberta foreligger nu som billigbog. ML har som bekendt stadig et meget stort og trofast publikum, og man kan efter behag benytte lejligheden til genkøb til glæde for hendes fans.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gyde Neergaard

d. 18. dec. 2018

Maria Lang betragtes af mange som Skandinaviens krimidronning, men Arven efter Alberta er ærlig talt en ret tam affære. Da der efter en ikke just sindsoprivende optakt endelig kommer gang isagerne, benytter hun nogle temmelig forslidte effekter, og som helhed er bogen mat. - I Christer Wijks hjemby Skoga finder hans gamle mor sin 70-årige veninde Alberta død af kulilteforgiftning.Alberta havde et plejebarn, den 20-årige Polly, der er sekretær i Stockholm hos Albertas sukcesrige slægtning, damebladsredaktøren med den knap så sukcesrige journalistbror og den charmerendesydamerikanske logerende, Eduard. - Den kære familie, som også omfatter et præstepar, mødes for at fordele arven efter den velhavende Alberta, og samtidig hærger en oversvømmelse Skoga og omegn.Bølgerne går højt arvingerne imellem, og det kommer til et mord i den gamle villa, hvorefter Christer Wijk med vanlig elegance udreder trådene. Bogen byder på gensynets glæde med Wijk og Skoga, ogbibliotekerne bør vedfastsættelsen af ex.tal tage hensyn til, at Lang nu engang har et stort og trofast publikum.


Jyllands-posten

d. 29. mar. 1988

af

af

jard.

d. 29. mar. 1988


Aarhuus stiftstidende

d. 7. sep. 1978

af

af

Johannes Riis

d. 7. sep. 1978


B.T.

d. 19. sep. 1978

af

af

E. Chr. R. Bernhardsen

d. 19. sep. 1978


Politiken

d. 20. sep. 1978

af

af

Tage La Cour

d. 20. sep. 1978


Jyllands-posten

d. 21. sep. 1978

af

af

L

d. 21. sep. 1978


Berlingske tidende

d. 3. jan. 1979

af

af

F. R.

d. 3. jan. 1979


Aalborg stiftstidende

d. 4. sep. 1978

af

af

Valdemar Hein

d. 4. sep. 1978