Bøger / skønlitteratur / roman

Arven efter Arn


Beskrivelse


Arn Magnussons barnebarn, Birger Jarl, opfylder efter en blodig periode med krig, slægtsfejder og politisk rænkespil sit løfte til farfaren: Han samler Sverige og grundlægger Stockholm.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2001

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 8. okt. 2001

Så kom den endelig, en selvstændig fortsættelse af Guillous spændende middelalder-trilogi om Arn Magnussen, klog korsfarer, koldblodig kløgtig kriger og svensk helt med forståelse for andre kulturer. Arn er død, men hans ånd og slægt lever videre og spiller en vigtig rolle i denne blodige tid med magtkampe, ridderdåd og udåd, junkerflid og trælleslid, der blandes med brutal handlekraft, politisk rænkespil, fordelagtige giftermål, sejre over "dansken", splid og krig mellem slægt og frænder, folkungar, sverkerne, gøterne og Eriksætten. Der er en tid for kloge krigsenker, men til sidst lykkes det Birger Jarl, Arns barnebarn, at samle riget, kalde det Sverige og grundlægge Stockholm, som han netop lovede Arn på dødslejet. Igen i denne fortsættelse er middelalderen lyslevende som i få andre historiske romaner og Guillou er suverænt velskrivende som altid. Med et budskab om åbenhed overfor det fremmede, også her Islam, som er tankevækkende i en meget aktuel debat. Stort publikum som til trilogien.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 2002

af

af

Michael Høyer-Nielsen

d. 1. feb. 2002

Vi følger Arn Magnussons barnebarn Birger Jarl, fra han som ung dreng sættes i lære som ridder og frem til, at han som Sveriges Jarl kan sætte sin søn på tronen og dermed opfylde sit løfte til bedstef...


Politiken

d. 23. okt. 2001

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. okt. 2001


Kristeligt dagblad

d. 23. okt. 2001

af

af

Leon Jaurnow

d. 23. okt. 2001


Weekendavisen

d. 26. okt. 2001

af

af

Bo Bjørnvig

d. 26. okt. 2001


Præsteforeningens blad

Årg. 92, nr. 38 (2002)

af

af

Torben Bramming

Årg. 92, nr. 38 (2002)