Bøger / faglitteratur

Arven efter Bush : præsidentembedet og krigen mod terror


Beskrivelse


Introduktion til George W. Bush-regeringens argumenter for bl.a. lovligheden af tortur og tilbageholdelsen af fanger på Guantanamo og retfærdiggørelsen af selve krigen mod terror i kølvandet på terrorangrebene den 11. september 2001.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2009

af

af

Sune Hundebøll

d. 19. mar. 2009

Bogen henvender sig til læsere der er interesseret i krigen mod terror og Bush-administrationens håndtering af den. Kan anvendes af gymnasieelever.

Forfatteren er uddannet jurist fra det Juridiske Fakultet i København og er ansat ved Dansk Institut for Militære Studier. Efter 11. september ændrede USA strategi i kampen mod terror. Fra at være kriminalitetsbekæmpelse, blev terrorbekæmpelse til krigsførelse. Terrorisme var ikke længere kriminalitet der skulle efterforskes med henblik på en domfældelse. Det blev noget der skulle bekæmpes efter krigens regler. En stat i krig kan gøre ting, som den ikke kan i fredstid. Bush-administrationen udarbejdede dens praksis efter anbefalinger fra Office of Legal Counsel, der betød, at præsidenten fik udstrakte beføjelser. Bogens fokus er på det juridiske grundlag og forarbejdet for de doktriner, der blev grundlaget for USA's krig mod terror. Fortolkningen af præsidentens kompetencer er vigtige for forståelsen de valg som Bush tog. Den nye præsident har arvet krig mod terror og har nogle svære valg.

Der findes mange titler om krigen mod terror. Dette værk er unikt i dets fokus på de amerikanske juristers rolle i udformningen af Bush-administrationens krig mod terror.

Med denne bog får læseren en let tilgængelig indgang til krigen mod terror. Det bliver anskueliggjort, at den juridiske rådgivning har spillet en særdeles vigtig rolle for Bush-administrationen. Forfatteren har stor indsigt i USA's administrative system og landets forfatningsret.


Berlingske tidende

d. 26. juni 2009

af

af

Jesper Beinov

d. 26. juni 2009


Jyllands-posten

d. 4. apr. 2009

af

af

Christopher Arzrouni

d. 4. apr. 2009


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 11 (2009)

af

af

Sune Weile

Årg. 92, nr. 11 (2009)