Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arven efter onkel Rin-Tin-Tei


Beskrivelse


Den grimme hund Samson og hans kloge bedste ven, katten Roberto bor i en mørk lejlighed og er både fattige og sultne. Men så arver de det faldefærdige pensionat Fjordglimt, som bare lige skal sættes i stand.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2000

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 12. jan. 2000

Det er en fortælling om en hund og en kat, som forsøger at drive et pensionat, som hunden har arvet efter sin onkel. Handlingen bliver næsten surrealistisk, fordi de forskellige personer både besidder dyre- og menneskeegenskaber, eksempelvis da en digterisk pensionær af en muldvarp, som lige har gravet sig fra Skotland under Nordsøen, tager en tur under græsplænen for at spise regnorme, fordi pensionatet er blevet erklæret vegetarisk område. Persongalleriet omfatter bl.a. en alt mulig-odder, en købmandsstork, en kalkunlærerinde og en forelsket grævlingetjenestepige. Det er en rablende historie med mange pudsige indfald, men den besidder samtidig også en egen poesi. Tegningerne er lige så skøre som historien, så tilsammen gør det bogen herligt egnet til oplæsning for børn fra 6-årsalderen. De vil more sig og synes, det er en spøjs bog. Voksne vil også hygge sig, fordi de vil kunne finde flere lag i historien.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2000

af

af

Ulla Harne

d. 12. jan. 2000

Oplæsningsbog for mindre børn om en fattig hund, Samson, der arver et gammelt pensionat efter en hidtil ukendt onkel. Sammen med sin lige så fattige ven, katten Roberto, beslutter han sig for at drive pensionatet videre. Men først må huset gennem en større renovering, og de to venner møder megen hjælpsomhed og gå-på-mod blandt egnens beboere, før pensionatet er både beboeligt og hyggeligt. En morsom bog helt i sit eget univers, som ikke mindst de detaljerede og lettere absurde sort/hvide tegninger bidrager til at anskueliggøre. Sproget er meget dialogrigt og let og enkelt at læse op. Et lille problem ved oplæsning er de fem kapitlers meget forskellige længde, fra 33 sider til 6 sider incl. illustrationer. For de børn, der godt kan lide morsomme dyrefortællinger, der foregår i et ikke-realistisk miljø, hvor dyrene selv kan det hele og spiller menneskeroller. Kan læses op fra ca. 5 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 7. nov. 2014

Sjove højtlæsningsbøger for børn på 5-8 år om den grimme og altid sultne hund, Samson og den kloge kat, Roberto, der arver et pensionat.

Vennerne hunden Samson og katten Roberto bor i en mørk lejlighed og er meget fattige, da de arver et pensionat. Pensionatet er hjemsøgt og i dårlig stand, men heldigvis kommer grævlingen Greta og odderen Olli dem til hjælp. I 2. bind "De rasende råger" kommer de to venner ud for endnu flere skøre ting på pensionat Fjordglimt med deres mange gæster, som blandt andet tæller en 14-kilos torsk og rockbandet De Rasende Råger. Den kendte norske forfatter har udgivet mange bøger for både børn og voksne. Bøgerne er illustreret med sort/hvide stregtegninger. Serien om Samson og Roberto er filmatiseret i hjemlandet.

Fin oplæsningsserie med mange pudsige episoder. Serien vil fornøje både piger og drenge.

Bøgerne har samme humoristiske tilgang til livet på et hotel som serien "Hotel Krølle på Halen", her bliver historien blot krydret med fablens virkemidler Arven efter onkel Rin-Tin-Tei.