Bøger / skønlitteratur / roman

Arven fra Basra


Beskrivelse


Efterretningsofficer, Maiken Tarp, drager tilbage til Mellemøsten da en af hendes tidligere lokale samarbejdspartnere findes brutalt myrdet. I et spind af intriger og løgne må hun snart se sig selv som mål for en professionel morders jagt.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 8. feb. 2016

En tolk, der tidligere har arbejdet for de danske styrker i Iraq, findes myrdet efter forudgående tortur i Amman i Jordan. Med sin autentiske politiske baggrund er denne thriller til et bredt segment af spændingsvandte læsere med en særlig interesse for(udenrigs-) politik.

Da den dræbte tolk findes med en liste, med navne på andre tolke, ved siden af sig, tager Majken Tarp, som forfatteren introducerede som hovedperson i sin forrige roman Gidsel i Amman, omgående til Amman igen. Hun vil se om hun kan redde andre af de tolke som hun arbejdede sammen med, da hun i slutnullerne var udstationeret som dansk efterretningsofficer hos de danske styrker i Basra, i det sydlige Iraq. Mogens Blom har en fortid som mellemøstekspert i udenrigsministeriet, og hans forståelse for intriger, politik og relationer i området er både spændings- og handlingsbærende.

Blom kender stoffet og præsentere det godt og forståeligt. Han har også godt fat i plottet, som han styrer med sikker hånd. Personerne og deres relationer er levende og troværdigt beskrevet, og der mangler kun lidt på sproget og en bedre håndtering af der rent dramaturgiske, førend han rammer toppen.

Blom skriver på niveau med Hesseldahl, men "Arven fra Basra" er lige en tand mere up to date end hans Drager over Kabul.


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 24. juni 2016


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. mar. 2016