Bøger / skønlitteratur / roman

Arven


Beskrivelse


To søstre arver et gammelt hus efter deres mormor, og langsomt afdækkes flere hemmeligheder i slægten, efterhånden som husets gemmer kommer frem i lyset.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2014

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 24. jan. 2014

To søstre arver et gammelt hus efter deres mormor, og langsomt afdækkes flere hemmeligheder i slægten, efterhånden som husets gemmer kommer frem i lyset. En roman, der fortæller flere slægtleds historie i det 20. århundrede i England, og som vil tiltale et bredt publikum pga. familietragedier og "out in the country" stemning med ild i pejsen og silende regn. Dette er Webbs 1. bog på dansk.

I den kolde vinter vender Erica og Beth tilbage til det hus, de har tilbragt så mange sommerferier i, og som de står til at arve. Mens Erica rydder op i sin mormors gemmer, falder hun over små stumper familiehistorie, der bringer minder frem fra barndommen. Minder om deres fætter Henry, der forsvandt en sommerdag for længe siden. Og minder om deres mormor, som var en bitter kvinde opfyldt af et had og en forhistorie, som ingen i familien kender. Samtidig dukker en gammel ven op, som de legede med dengang, og som de begge var forelsket i, og måske stadig er -. En rigtig slægtsroman, hvor fokus er kvinder, med et strejf af liv på prærien med nybyggere og indianere. Sproget flyder let med mange detaljer og fornemmelse for stemninger og drama.

Det er ikke fordi vi mangler romaner inden for genren, fx Marcia Willett og Rosamunde Pilcher. Denne roman adskiller sig ikke stort og fortæller med stor indlevelse en families hemmeligheder.

En helt igennem god historie, som dog virker noget langstrakt, men som helt sikkert vil finde læsere på det danske marked.