Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arven


Beskrivelse


Bliss huser Lucifers ånd i sin krop, og de uhyggelige Silver Bloods bliver nu mere truende og magtfulde. Samtidig er Blue Bloods ved at miste deres position og glamourøse tilværelse på det velhavende Manhattan. Schuyler har forladt vampyren Jack og tager sammen med Oliver til New York, og Mimi leder nu efter Bliss' forsvundne lillesøster, Jordan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Vera Hollerup

d. 2. mar. 2012

Denne bog er fjerde bind i en serie og kendes derfor allerede af seriens målgruppe, der er yndere af moderne vampyrfabler med et tvist af romantik og glamour. Bogen vil især tiltale piger fra 13 år og unge kvinder. Forsiden viser et ungt kvindeansigt bag et hvidt slør, der svæver over Paris nattedystre silhouetter. Bogen behøver ingen speciel formidling.

Det er en spændende serie, som med dette bind synes at blive mere alvorlig og dyster i tonen. Schuyler og Oliver forlader New York, efter at Schuyler er blevet anklaget for medskyld i sin bedstefars død, Mimi er nu venator og deltager i eftersøgningen af Bliss' forvundne lillesøster, Jordan, og Bliss' krop huser Lucifers ånd, og hun føler sig som fange i sin egen krop. Vampyren Jack er blevet lovet til Mimi, men han elsker Schuyler. Alle har deres kvaler i denne spændende serie, der er en af de bedste inden for den moderne vampyrfortælling. Den er fyldt med komplekse intriger, umulige romancer, tab og død. Læserne vil blive grebet af spændingen og det intense drama.

Læsere af denne bog bør også stifte bekendtskab med Anne Rices Vampyr krøniken, der godt nok er skrevet for voksne, men Arven er til dels også rettet mod voksne unge læsere. Tusmørke-serien af Stephenie Meyer skal selvfølgelig også læses - samt serien Morganville vampires af Rachel Caine.

Det er en velskrevet bog med en medrivende handling. Læseren identificerer sig let med personerne, der er velbeskrevne og interessante bekendtskaber.