Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arvingernes kamp


Beskrivelse


Fantasy. Venner splittes og nye, magtfulde fjender dukker op. Sylvina og Grull får endnu en gang brug for al deres styrke for at betvinge de nye farer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 18. dec. 2013

Bogen henvender sig udelukkende til dem, der har læst de foregående to bind i serien. Målgruppen er dem der holder af episk fantasy i stil med Ringenes herre.

Dette er forfatterens 3. bog i serien Sølvklinge saga, og da handlingen i bogen nærmest direkte følger på afslutning af det forrige bind, er det meget vigtigt at man har læst det, inden man giver sig i kast med Arvingernes kamp. Her er ingen indledning eller hjælp til hovedpersonernes indbyrdes forhold, derimod afsluttes bogen af et kort opslagsværk, som hjælp til nogle af bogens lokationer og artefakter. Episk fantasy er ikke noget vi ser ofte fra dansk hånd, og så er det et forfriskende tilbud til bibliotekets hylder. Historien er godt fortalt i forfatterens sædvanlige sprog, der som sædvanligt er svag i persontegningen, men rigeligt opvejer det i actionsekvenserne. Forfatteren er fyldt af en mærkbar stor fortællelyst, og det smitter på læseren, og giver i sidste ende en fornøjelig tur tilbage til Qualmora. Forsiden er denne gang illustreret af Christian Guldager, som har lavet et flot stykke arbejde, der ligner de tidligere bind, og appellerer til målgruppen.

Serien lægger sig op ad de klassiske, episke fantasy-sagaer såsom Tolkiens Ringenes herre og Eddings Belgarion sagaen.

Serien er et godt bud på dansk-produceret episk fantasy, hvis force ligger i fortællelyst og velfortalte actionsekvenser. Anbefalelsesværdig ny dansk fantasy, der fortsætter stilen fra seriens tidligere bind.