Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ask får en ven


Beskrivelse


Villy og Billy er altid efter Ask. Billy og Villy er kæmpe store, mens Ask er lille. En dag ender Ask i et skab. Hvordan skal han slippe fri?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 15. mar. 2018

Villy og Billy er altid efter Ask. Billy og Villy er kæmpestore, mens Ask er lille. En dag ender Ask i et skab. Hvordan skal han slippe fri? Fra 6 år.

Hver dag bliver Ask drillet, når han er i skolegården. Det er de store drenge Villy og Billy der altid er efter ham. De andre børn ser på, men der er aldrig nogen, der griber ind og hjælper ham. Så Ask føler sig meget alene. "Ask får en ven" er en del af Marie Duedahls letlæsningsserie fra Straarup. "Lyn"-serien er til den allerførste læsning og findes i tre niveauer. Denne er en "Lyn. 2" med en lix på 5 og let-tal 8. Bogen er gennemillustreret med farvede tegninger, der dækker hele opslaget. Der kan findes elevaktiviteter på straarupogco.dk.

En både sjov og alvorlig letlæsningsbog om at blive drillet af de store. Mange, både drenge og piger, vil kunne identificere sig med Ask, der er helt alene. Desværre vil en del nok også kunne identificere sig med de andre børn, der ikke forsøger at hjælpe. Måske kan bogen få dem til at reagere, næste gang nogen driller. Illustrationerne understøtter læsning, samtidig med at de føjer stemning til teksten. En rigtig fin letlæsningsbog.

Når man er 6-7 år får man stadig læst billedbøger, derfor vil det være oplagt at læse om Alfons, der også har en hemmelig ven fx Alfons Åberg og hans vennerÆg får en spådom. I Æg får en spådom er der også lidt overnaturligtNår man er 6-7 år får man stadig læst billedbøger, derfor vil det være oplagt at læse om Alfons, der også har en hemmelig ven fx Alfons Åberg og hans venner. I er der også lidt overnaturligt.