Bøger / skønlitteratur / roman

Aske


Beskrivelse


Krimi. Ved en udgravning af et askedækket hus fra vulkanudbruddet 1973 på Vestmannaøerne findes et afhugget hoved og tre lig. Forsvarsadvokaten Thora tilkaldes, og hun opklarer den dramatiske og overraskende historie.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 22. okt. 2009

Krimilæsere i almindelighed samt fans af islandske krimier og især af Sigurdardóttir får god og spændende underholdning.

Der er samme hovedperson, opbygning og tone af underspillet humor som i Sigurdardóttirs andre bøger Det tredje tegn og Den der graver en grav. Den meget aktivt efterforskende forsvarsadvokat Thóra Gudmundsdóttir får til opgave at forsvare unge Markus. En række huse på Vestmannaøerne blev dækket af aske under vulkanudbruddet i 1976. De skal udgraves, og Markus vil først fjerne en kasse fra familiens hus, men da den viser sig at indeholde hovedet af et lig, og der samtidig findes 3 hele lig mere fra den tid i kælderen, kommer Thora på banen. En serie indviklede og sammenhængende begivenheder udvikler sig, flere personer kommer på banen, og der sker endnu et mord. Historien fortælles levende og velskrevet, og det er spændende at følge den overraskende opklaring af den alvorlige og dramatiske historie.

De første to bøger med Thóra Gudmundsdóttir har samme opbygning. Med baggrund i tidligere tiders begivenheder og efterfølgende konflikter og traumer udspiller sig en nutidig og makaber kriminel handling, der efterforskes af Thóra G. og involverer islandske miljøer og holdninger. Ikke helt så god som Arnaldur Indridasons bøger, men stadig noget bedre end gennemsnittet af krimier.

Spændende og velskrevet krimi med islandsk tone og miljø. Selv om historiens struktur er kendt fra forfatterens andre bøger, er der stadig tale om rigtig god krimiunderholdning.


litteratursiden.dk

d. 23. nov. 2009

af

af

Rikke Bødker

d. 23. nov. 2009

Vestmannaøerne en grå og trist dag. Tre lig og et hoved i en kasse dukker op af asken, en kvinde myrdes, og det lille samfund konfronteres igen med fortiden.Mange år efter et vulkanudbrud på Vestmannø...