Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Askepot


Beskrivelse


Billedbog. Askepot deltager i et bal på slottet. Hendes onde stedmoder regner ikke med, at prinsen vil lægge mærke til hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 25. mar. 2014

Her er tre nye udgivelser i serien Vores bedste klassikere, som har de 4-7-årige som målgruppe. Forsiderne er prydet af de karakteristiske illustrationer fra Disney.

De tre klassikere, Askepot, Alice i Eventyrland og Peter Pan, er baseret på Disneys filmudgaver. Det er gennemgående for alle titlerne, at de formidles i et forenklet sprog, som nemt vil kunne forstås af rette målgruppe. Der er god brug af direkte tale, som lægger op til interaktion mellem barn og formidler. Illustrationerne er trygge og varme - holdt i bløde og indbydende pasteller.

De tre titler kan sammenlignes med de øvrige titler i serien Vores bedste klassikere og diverse film fra Disney for samme målgruppe.

De fleste børn vil, med udgangspunkt i filmudgaverne, nemt kunne genkende historierne. Her er tale om virkelig fine udgivelser, som letlæst og forenklet formidler de elskede historier til glæde for målgruppen og ikke mindst deres nostalgiske voksne.