Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Askepot


Beskrivelse


Eventyret Askepot handler om pigen, der har mistet sin mor. Hendes far har giftet sig igen, og stedmoderen og hendes to døtre er onde overfor Askepot.Da kongen sender en invitation til fest til alle piger i landet, sker der noget uventet for Askepot.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2015

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 27. feb. 2015

Genfortælling af brødrene Grimms eventyr "Askepot". Eventyret er skrevet som en letlæsningsbog som børn fra 8 år kan læse. Der er en QR-kode i bogen, hvor du kan få historien læst op.

Eventyret handler om Askepot, der har mistet sin mor. Hendes far har giftet sig igen, og stedmoderen og hendes to døtre er onde overfor Askepot. Men da kongen sender en invitation til alle piger i landet, sker der noget ganske uventet for Askepot. Den indsatte QR-kode er for dig, der gerne vil have teksten læst op. Bogen er udsendt i forlagets serie " Videre A", som består af bøger til frilæsning.

Gendigtningen følger det oprindelige eventyr om Askepot. Sproget er følelsesladet, og overlader intet til læseren, idet det beskriver og fortæller alt om Askepot og de andre personer. Det er ikke nødvendigvis en fordel i denne genre. Teksten er letlæseligt sat ved illustrationer, der viser, hvad teksten beretter. Illustrationerne er farverige men simple i deres streg. Oplæsningen virker godt. Den tydelige stemme læser eventyret op i et kvikt tempo.

AskepotEventyrbogen fra "Flachs første læsning" ligner denne. Eventyrbogen er til oplæsning og fritidslæsningAskepot fra "Flachs første læsning" ligner denne. er til oplæsning og fritidslæsning.