Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Asta og den lille søster


Beskrivelse


Asta skal være storesøster igen og glæder sig til at se den nye lille pige. Hun vil gerne være en god søster og hjælpe til, men ingenting går som hun havde forventet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2014

af

af

Pia Petersen

d. 8. dec. 2014

Asta skal være storesøster igen og hun glæder sig til at se den lille nye søster. Men alt går ikke som hun havde håbet. For 8-10-årige, der enten er fans af serien eller som selv skal have en ny lille bror eller søster.

Da mor og far kommer hjem med lillesøster, vil Asta gerne hjælpe og har også det perfekte navn til lillesøsteren, som hun synes skal hedde Caroline. Bimmer, Astas lillebror, synes at lillesøster skal hedde Lady Gaga, Medina eller måske FC Barcelona, men far og mor kan ikke rigtig bestemme sig for et navn, før Fanny kommer på besøg og foreslår navnet Camilla. Asta føler sig overset og bliver sur på både lillesøster, Fanny og far og mor. Bliver hun mon god igen?.

Historien er godt fortalt og let at læse som resten af serien. Ordene er skrevet med ret store bogstaver og der er luft mellem linjerne, så det er lækkert at læse. Der er sort-hvide tegninger igennem bogen, der passer godt til historien.

Min finurlige familie bliver størreDen nye klub handler også om en pige der skal være storesøster igen og om hvilke bekymringer hun gør sig. Derudover vil dem, der kan lide at læse serien om Asta, også kunne lide serien "K for Klara", fx Den nye klub, der også handler om veninder og pigelivMin finurlige familie bliver større handler også om en pige der skal være storesøster igen og om hvilke bekymringer hun gør sig. Derudover vil dem, der kan lide at læse serien om Asta, også kunne lide serien "K for Klara", fx , der også handler om veninder og pigeliv.


Politiken

d. 20. nov. 2020

af

af

Lars Hedebo Olsen

d. 20. nov. 2020