Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Asta og den store rejse


Beskrivelse


Asta skal bo i USA i et år sammen med sin familie, men hvordan skal hun kunne undvære alle sine venner og ikke mindst sin bedste veninde, Fanny? Og hvad siger Fanny overhovedet til det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2017

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 16. nov. 2017

Fin, indbydende og velskrevet 12. del i serien "Bedste venner" for piger på 8-11 år. Denne gang skal Asta flytte til USA i et år sammen med sin familie.

Astas mor har fået arbejde i USA i et år, så hele familien skal flytte. Asta er meget spændt på alt det nye, men også nervøs for, hvordan det skal gå. Hendes største bekymring er, hvordan hun skal kunne undvære sin bedste veninde, Fanny. Sidst i bogen er 4 sider med "Kan du huske da....", som henviser til tidligere bind i serien. Forfatter Trine Bundsgaard har bl.a. også skrevet serien "Feernes ø".

Serien beskriver rigtig fint og troværdigt Astas hverdag med skole, familie og venner. Denne gang handler det meget om Astas modsatrettede følelser ved at skulle flytte og om veninden Fanny, som er rigtig ked af det. Der beskrives også en situation i skolen, hvor Asta siger fra overfor mobning. Bogen er letlæst, skrevet med forholdsvis store bogstaver og med korte, overskuelige kapitler. Der er en del sort/hvide tegninger ind imellem, som fint understøtter handlingen. Den farverige forside og den spændende bagsidetekst vil helt sikkert sælge bogen. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bind, men det er bedst at læse bøgerne i rækkefølge.

Bogen svarer helt til de øvrige bind i den populære serie. Serien vil være et hit hos alle, der godt kan lide serier som fx "K for Klara" og "Veninder for altid".