Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Asta på lejrskole


Beskrivelse


Asta er på lejrskole. Hun er på madhold med Mads. Mens de leder efter deres lærer Bente sent om aftenen i skoven, finder de nogle knogler. Er de fra et menneske eller et dyr?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2011

af

af

Else Lerche

d. 30. sep. 2011

Her er endnu et bind, det fjerde, i serien Bedste venner. De piger, fra 8-10 år, der læser serien, vil også synes om dette bind og håbe på at flere vil følge.

Forfatteren viser igen, at hun har en fin indlevelsesevne i pigers verden og i helt almindelige venindeforhold. I dette bind er der også en begyndende interesse for det modsatte køn. Asta, der går i 2.klasse, er på lejrskole med klassen. Fanny og hun er sammen, men der er også plads til at støtte de kammerater, der er lidt bange for at sove i sovesalen. Asta er på madhold med Mads og man fornemmer en gensidig sympati. Buller, deres mandlige lærer, får dem ud af køjerne, da Bente, deres lærer er blevet væk. Natløbet bliver mere spændende end tiltænkt, fordi Buller klumrer i det og fordi de finder nogle knogler i skovbunden. Personerne, især Asta, er levende beskrevet og forældrenes afsked ved bussen er ramt på kornet. Teksten er let at læse, den indeholder megen dialog, satsen er stor og marginen er bred. Kapitlerne er korte og handlingsmættede. De mange s/h illustrationer understøtter stemningen i teksten og er med til at give et indbydende og overskueligt layout. Forsiden er tegnet i stil med de forrige binds og bagsideteksten er en fin appetitvækker.

Bindet er ligeså velskrevet som de tre forrige bind. Læsere af fx bøgerne fra Serien om Lola vil også synes om bøgerne om Asta.

Bogen er let at læse og har et overskueligt og indbydende layout. Serien skal helst læses i rækkefølge, men bindet kan godt stå alene.