Bøger / faglitteratur / blandede skrifter

Asterisk : tekster


Beskrivelse


Artikler og pristaler, som i årenes løb er blevet offentliggjort i forskellige tidsskrifter og antologier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2018

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 23. mar. 2018

Pia Juul samler i denne bog en række artikler og pristaler, som i årenes løb er blevet offentliggjort i forskellige tidsskrifter og antologier. Meget interessant og relevant for alle, der følger med i dansk litteratur.

Pia Juuls forfatterskab omfatter også en række artikler, taler og andre tekster, som i årenes løb er blevet offentliggjort i fx tidsskrifter og aviser. Nu er en række af disse blevet samlet i denne antologi, der viser andre sider af forfatteren. Det gælder eksempelvis Pia Juuls store viden om fugle og fuglestemmer, som der i en række tekster gives eksempler på. Et andet gennemgående træk er hendes enorme viden om engelsk litteratur, som også er et grundlag for hendes omfattende oversættervirke. Pia Juul deler også ud af erindringer fra barndoms- og ungdomstiden, hvor hun med varme fortæller om sine bedsteforældre og sin skole- og gymnasietid i himmerlandske Nørager og Hobro. Endelig indeholder bogen flere af Pia Juuls læsninger af fx "Den kroniske uskyld" og Kjell Askildsens forfatterskab.

Det er en fornøjelse at læse Pia Juuls artikler, for hun skriver godt med sin underfundige tilgang til sine emner, der tillige præges af en tør humor, hvor ikke alt forklares.

Der findes ikke andre bøger, hvor Pia Juuls forskellige artikler er samlet. Hun har i 2018 udsendt en ny digtsamling, Forbi.


Kristeligt dagblad

d. 7. nov. 2018

af

af

Peter Stein Larsen

d. 7. nov. 2018


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2018

af

af

Erik Svendsen (f. 1954)

d. 16. sep. 2018


Weekendavisen

d. 13. apr. 2018

af

af

Lars Bukdahl

d. 13. apr. 2018


Information

d. 4. maj 2018

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 4. maj 2018


Standart

Årg. 32 nr. 2 (2018

af

af

Morten Kyndrup

Årg. 32 nr. 2 (2018Informationer og udgaver