Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Astrid Lindgren


Beskrivelse


Fagbog for 8-12-årige om en af verdens mest læste børnebogsforfatter. Få et spændende indblik i Astrid Lindgrens liv gennem fakta og fortællinger, som suppleres af citater og flotte tegninger.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 9. dec. 2022

Fagbog for 8-12-årige om en af verdens mest læste børnebogsforfatter. Få et spændende indblik i Astrid Lindgrens liv gennem fakta og fortællinger, som suppleres af citater og flotte tegninger.

Bogen indledes med velkomst af forfatteren, og derpå præsenteres Astrid Lindgren gennem familien og hendes barndom i Vimmerby i Småland i Sverige. Man kan læse om hendes første job på lokalavisen, sønnen Lasse og datteren Karin. Astrid Lindgren læste bøger og fortalte historier, men først fra 1944, skrev hun historierne ned og fik dem udgivet. Hun arbejdede både som forfatter og redaktør. Alle bogens historier suppleres af små fakta under overskriften "Vidste du?" samt citater fra Astrid Lindgren selv. Der er indholdsfortegnelse og en samlet oversigt over vigtige årstal i Astrid Lindgrens liv. Der er tegninger af Lisa Aisato på hvert opslag i bogen.

Det er en virkelig god og flot bog med interessante og personlige historier om Astrid Lindgren. Når man kender personerne fra hendes børnebøger, så vil man elske forfatterens livshistorie.

Bogen er tidligere udkommet i 2016, Astrid LindgrenKender du Astrid Lindgren?Astrid Lindgren. Dette er en ny-oversættelse med små ændringer i formuleringerne, og en anden teksttype, som gør overskrifterne lettere at læse. Tegningerne er de samme. Der kan også læses om i Kender du ? og Bogen er tidligere udkommet i 2016, Astrid Lindgren. Dette er en ny-oversættelse med små ændringer i formuleringerne, og en anden teksttype, som gør overskrifterne lettere at læse. Tegningerne er de samme. Der kan også læses om Astrid Lindgren i og Astrid LindgrenBogen er tidligere udkommet i 2016, . Dette er en ny-oversættelse med små ændringer i formuleringerne, og en anden teksttype, som gør overskrifterne lettere at læse. Tegningerne er de samme. Der kan også læses om i Kender du ? og .


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. aug. 2016

Smukt illustreret biografi om Astrid Lindgrens liv. Bogen henvender sig til 8-12-årige og er også anvendelig i undervisningen i folkeskolen.

Efter en velkomst af bogens forfatter, Bjorvand, præsenteres bondepigen fra Näs: Astrid Lindgren. Hendes forhold til familien, naturen, det at blive mor og leve alene med sin datter skildres med mange små anekdoter. Der er ved hvert afsnit tilføjet finurlige "Vidste du?"-faktaafsnit, der for eksempel fortæller om, hvordan Lindgren gennem hele livet klatrede i træer, eller at det tog 14 timer at rejse fra Stockholm til København. Mange afsnit er krydret med kendte og mindre kendte Lindgren citater. Bogen afsluttes med vigtige årstal i Lindgrens liv, en oversigt over citaterne i bogen samt en oversigt over billederne, der er anvendt. Bogen er rigt illustreret af Aisato, som har fanget betydningsfulde øjeblikke fra Lindgrens liv.

En absolut smuk og spændende biografi, der afslører ting om Astrid Lindgren, der giver et godt og personligt indblik i hendes liv og de ting, der har præget hende som forfatter. Teksten er let forståelig og godt formuleret.

Der findes andre biografier om Lindgren for børn, eksempelvis Verdens bedste Astrid, men denne bog er klart flottere og giver et mere personligt indblik i Lindgrens liv.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. sep. 2016

af

af

Janus Neumann

d. 29. sep. 2016


Kristeligt dagblad

d. 3. jan. 2017

af

af

Mai Misfeldt

d. 3. jan. 2017


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 7 (2016)

af

af

Anette Gønholt Andersen

Årg. 69, nr. 7 (2016)