Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Astrid Lindgrens allerbedste historier


Beskrivelse


Antologi med uddrag af 11 af Astrid Lindgrens kendte historier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 24. okt. 2011

11 historier fra Astrid Lindgrens forfatterskab samlet i en slags "greatest hits" bog i lækkert finish på tykt papir i solid indbinding og de originale illustrationer i farver. En bog velegnet til oplæsning fra 4 år.

Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Madicken og Børnene fra Bulderby hører til de historier, som kendes allerbedst fra forfatterindens hånd. Karlsson på taget er måske mindre elsket i dag, og historien om de to småfolk Peter og Petra hører heller ikke til de mest kendte, men de er her samlet i en oplæsningsbog, hvor bl.a. Dragen med de røde øjne og Pelle fra Komfusenbo også er repræsenteret, mens klassikere som Ronja og brødrene Løvehjerte ikke har fundet plads i den ellers flotte og meget spiselige bog. Historien om Pippi er i Kina Bodenhoffs nyoversættelse, og illustrationerne til Peter og Petra stammer fra en nyere billedbog, men ellers er der ikke de store ændringer bortset fra stærkere farver på nogle af illustrationerne og også et lidt andet motivvalg i fx Pippi. Tiden er måske løbet lidt fra nogle af historierne, men de er stadig charmerende og suverænt gode at læse op.

De fleste af historierne findes i mange udgaver og samlinger, og denne adskiller sig ikke særligt. I format og udstyr minder den rigtigt meget om Emil og Ida fra Lønneberg 09/14.

Nye læsere kan starte her, for de får et klart indtryk af spændvidden i Lindgrens forfatterskab. Og jeg kunne forestille mig, at det også er en bog, som kommer til at ligge under mange juletræer.