Bøger / faglitteratur til børn

Astronaut


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Stine Bille

d. 15. juni 2017

I 2015 fik Danmark sin første astronaut. I otte dage var Andreas Mogensen ude i rummet. Han skulle lave forskellige forsøg på rumstationen. I bogen lærer man også om andre astronauter, og om rum kampløbet mellem USA og Rusland. For de 7-9-årige.

"Astronaut" er en fagbog i serien "Faktisk!". Bogen starter med at fortælle om Andreas Mogensen, og hans tur i rummet. Herefter går bogen tilbage i tiden, og giver et historisk overblik. Først om de første dyr og derefter mennesker i rummet. Til sidst får man et blik ud fremtiden, hvor man måske vil bygge en rumbase på enten Månen eller Mars. De enkelte emner præsenteres på et tosidet opslag, hvor den ene side er et farvefoto, og den anden fagteksten. Enkelte ord på hvert opslag er overstreget med gult, og disse ord forklares eller tegnes i marginen. Forrest i bogen er der en indholdsfortegnelse. Bagerst i bogen findes en fakta side, et stikordsregister samt en side med mere inspiration om emnet.

En virkelig fin og overskuelig fagbog om et populært emne. Bogen er nedtonet i sine effekter og fremstår derfor klar, enkel og forståelig. De flotte farvefotos er med til at understøtte læsningen og forståelsen undervejs. Bogen er opbygget i seriens velkendte stil.

I samme serie kan man fx læse UniversetRumrejser som også handler om astronauter eller i Rumrejser fra serien "De små fagbøger"I samme serie kan man fx læse Universet som også handler om astronauter eller i fra serien "De små fagbøger".


Børn & bøger

Årg. 70, nr. 7 (2017)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 70, nr. 7 (2017)