Bøger / faglitteratur til børn

Astronomiens og universets historie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2010

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 13. juli 2010

12-13-årige får her en letlæst bog, hvor selve brødteksten ikke indeholder så mange tal, at det tynger. Bogen er primært til selvlæsning, hvor den giver et udmærket overblik, men den kan dog også bruges ved mindre emneopgaver.

Hovedbestanddelene er en generel introduktion til nogle af universets mange bestanddele, en lidt mere detaljeret gennemgang af solen og solsystemets planeter, et rids af astronomiens og universets historie, rumkapløbet og lidt om teleskoper og andre tekniske hjælpemidler. Desuden er der en tidslinje og enkle stjernekort for hver af de fire årstider. Der er et væld af facts og interessante oplysninger i små bokse og petit-spalter. Illustrationerne består af en skønsom blanding af farvetegninger af let humoristisk tilsnit samt velvalgte fotos. Der er også en ord- og stikordsliste.

Der findes rigtig mange bøger om astronomi for målgruppen, især om solsystemet. Den foreliggende tilføjer ikke egentligt nyt, men serverer sit stof på en indbydende måde med et fikst layout og en ret enkel tekst.

Bogen supplerer på udmærket vis de øvrige bøger om emnet. Det er en seriøs fagbog, som har en "let" fremtoning.