Bøger / faglitteratur til børn / billedbøger

At arbejde som praktiserende læge


Beskrivelse


Hvad laver man, når man arbejder som praktiserende læge? Se hvordan lægen Mia hjælper forskellige patienter med at få det bedre. Billedbog for 4-7-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2022

af

af

Marianne Agger

d. 22. juli 2022

Hvad laver man, når man arbejder som praktiserende læge? Se hvordan lægen Mia hjælper forskellige patienter med at få det bedre. Billedbog for 4-7-årige.

Fire bøger om forskellige erhverv, der er bygget op på samme måde. Først introduceres bogens hovedperson, der bestrider et bestemt erhverv. Den praktiserende læge, Mia, bibliotekaren Rita, byggearbejderen Mark og astronauterne Jenny, Chen og Kim. Så følger man hovedpersonen på en almindelig arbejdsdag gennem en lille historie. Derefter fortælles der om forskellige arbejdsopgaver for praktiserende læger, bibliotekarer, astronauter og byggearbejdere. Der er også en tegning med hvilke værktøjer eller hjælpemidler, man har behov for i de fire jobs, og man hører lidt om beslægtede jobs, som fx bygningsarkitekter og maskinfører i bogen om byggearbejderen. Til sidst er et afsnit, der fortæller flere fakta om de fire erhverv. Bøgerne er oversat fra engelsk og lavet af Lucy M. George og Arlo Twin.

Fire gode jobbeskrivelser for yngre børn, der kan have lidt svært ved at sætte sig ind i, hvad de voksne laver, når de går på arbejde. De forskellige jobs beskrives på en letforståelig og spændende måde, med en blanding af historiefortælling og gode fakta, der er afstemt danske forhold. Tegningerne er lavet på computer og er en smule stive i det, men de gengiver fint det, der fortælles i teksten.

Serien "Læs om jobs" fx Jeg kender en bygningsarbejderJeg er læge og Liesbet Slegers Jeg er læge handler også om om forskellige erhvervSerien "Læs om jobs" fx Jeg kender en bygningsarbejder og Liesbet Slegers handler også om om forskellige erhverv.