Bøger / faglitteratur til børn / quizbøger

At blive taget med bukserne nede - og andre talemåder


Beskrivelse


Gæt hvad de 34 talemåder betyder. Med tre svarmuligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 20. aug. 2013

En letlæst bog i Zoom ind-serien om gamle talemåder i det danske sprog. Bogen, der henvender sig til børn fra 3. klasse (9 år), kan bruges som underholdning, men også indgå i danskundervisningen.

Bogen består af 34 almindeligt kendte talemåder. Efter en kort forklaring med eksempler på talemåder præsenteres hver talemåde over to sider. På første side introduceres talemåden sammen med en sjov og humoristisk illustration og tre betydningsforslag. På næste side afsløres svaret ligeledes med en meget beskrivende illustration. Sidst i bogen findes en finurlig opgave, hvor læseren skal på jagt efter ti talemåder i en illustration over et opslag. Hvis man må give op, findes løsningerne indtegnet i næste opslag. Talemåderne er autentiske, men svarene er pædagogisk tilrettelagt til målgruppen, bl.a. har sammensatte ord delestreg. Typografien er stor og letlæselig.

For målgruppen findes også Skeletter i skabet og 73 andre talemåder forklaret for børn, 2009. Den har også forklaringer på de faste vendingers betydning, dog uden svarmuligheder.

En sjov og humoristisk bog med en samling af 34 talemåder, som - udover at de er en del af den danske kulturarv - er vigtige for at kunne forstå nuancerne i det danske sprog. Læseren aktiveres til at gætte med. Bogen forklarer og illustrerer på en underholdende måde dagligdags talemåder, som mange børn og ikke mindst tosprogede ofte har svært ved at forstå.