Bøger / skønlitteratur / roman

At eje sandheden


Beskrivelse


Op igennem det 20. århundrede følger vi tre kvinders skæbne udfolde sig i takt med Danmarks udvikling. Troen er et bærende element i de tre kvinders liv, men også kærligheden og relationerne til familie og børn fylder i kvindernes liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 23. aug. 2019

Op igennem det 20.århundrede følger vi 3 kvinders skæbne udfolde sig i takt med de historiske begivenheder. Familiekrønike for et bredt, fortrinsvis kvindeligt, publikum, der holder af historiske romaner og kvindeskildringer.

Anna fødes kort før 1. verdenskrig, som ældste barn i en større søskendeflok. Annas mor og far, Mette og Christian er indre missionske, og lever et stille og roligt liv på familiegården i Sønderjylland. Anna gør oprør mod den kristne baggrund, men ender alligevel med at gifte sig med den noget ældre Carl, der også er stærk i troen. Sammen får de 4 børn, men da Carl dør splittes hjemmet og Else, der er deres 4. barn ender i København, hvor hun deltager i det spirende ungdomsoprør og måske forkaster fortidens snærende bånd.

En stilfærdig og velskrevet slægtsroman om 3 kvinder, der hver især kæmper med store og små udfordringer og forsøger at finde deres egen plads i livet. Troen er et bærende element i fortællingen både som fast holdepunkt igennem glæder og sorger og som stopklods for udvikling og udsyn. De 3 kvinder virker autentiske og troværdige selvom man som læser måske kunne savne lidt mere oprørstrang.

Minder om Anne Marie Tetevides fine slægtsroman Som dagene er.


Kristeligt dagblad

d. 2. dec. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 2. dec. 2019