Bøger / faglitteratur

At finde et helligt rum : klostervisdom for moderne mennesker


Beskrivelse


Med udgangspunkt i BBC-serien "Fyrre dage i kloster" hvor fem moderne, engelske mænd levede efter munkenes dagsrytme i klostret Worth Abbey, gennemgår forfatteren, som er abbed, Benedikts klostervisdom og viser, hvordan disse leveregler også kan bruges af mennesker uden for klostret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Kirsten Katholm

d. 5. maj 2008

Retter sig mod alle med interesse for religiøse og spirituelle emner. Måske vil de, der har set den populære tv-serie Fyrre dage i kloster, være specielt interesserede.

Bogens udgangspunkt er et BBC-dokumentarprogram fra 2005 Fyrre dage i kloster, som også har været sendt på det danske tv. Fem moderne engelske mænd blev filmet af tv-kameraet, medens de levede på et kloster i England i 40 dage. Her fulgte de munkenes dagsrytme med bøn og ensomhed og udsendelserne viste, at klosterets visdom og leveregler også har relevans for almindelige mennesker. Forfatteren, der er katolsk abbed, var underviser for de fem mænd, og han har stor erfaring i at vejlede mennesker uden for klostret. I bogen sætter han Sankt Benedikts gamle klosterregler og traditioner fra 500-tallet ind i en moderne sammenhæng Han ønsker at vise hvorledes stilhed og kristen selvfordybelse, for at finde sit sande jeg, kan indgå i dagliglivet for mennesker i en travl og moderne verden.

Kan supplere litteratur om spiritualitet og religion fx om pilgrimsvandringer, der har til formål at finde en åndelig livskvalitet i en moderne tid.

Lettilgængelig bog, som engageret og ærligt formidler en anderledes tilgang til en kristen klostervisdom for det moderne menneske.


Kristeligt dagblad

d. 10. maj 2008

af

af

Morten Thomsen Højsgaard

d. 10. maj 2008