Bøger / skønlitteratur / roman

At flygte


Beskrivelse


Amra er født i Bosnien og opvokset i Danmark, hvor hun prøver at leve som dansker. Indeni er hun splittet, da hun hænger fast i bedsteforældrenes historier om krigen i Bosnien, imens hendes eget parforhold smuldrer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. apr. 2020

af

af

Stine Grabas

d. 1. apr. 2020

Amra lever som dansker, men er alligevel splittet indeni. Hun hænger fast i bedsteforældrenes historier om krigen i Bosnien, imens hendes eget parforhold smuldrer. For læsere af bøger om identitetskriser.

Amra har en dansk kæreste og farver sit hår blond. Hun er født i Bosnien, men hendes familie flygtede til Danmark, da Amra var ganske lille. Nu er Amra midt i tyverne og er taget til Bosnien for at besøge sine bedsteforældre. Deres fortællinger bliver en del af Amras identitet, og hun får svært ved at lægge dem fra sig og skabe sit eget liv. Kæresten Simon er Amra utro, og det skubber yderligere Amra ind i mørket. Hun er dansk, men farer vild i det bosniske ophav og den danske kultur. Elvin Misimovic er debutforfatter og filminstruktør, og flygtede selv som barn fra den jugoslaviske borgerkrig.

En meget fin skildring af at være splittet mellem to kulturer, og hvordan man kan føle sig identitetsløs. Romanen har undervejs nogle gode fortællinger om krigen samt skift i tid, som får læseren til at være nysgerrig på historiens karakterer.

Bogen her er i samme genre som Et andet menneske, et andet livUkulele-jam og Ukulele-jamBogen her er i samme genre som Et andet menneske, et andet liv og .