Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

At forstå er ikke at tilgive : en dansk kz-overlevers livslange rejse


Beskrivelse


I oktober 1943 oplever den da 15-årige Robert Fischermann at blive taget til fange og deporteret til den tyske koncentrationslejr Theresienstadt. Han fortæller i bogen om tiden før og efter krigen og reflekterer over troen på en alvidende Gud set i lyset af holocaust.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 2. maj 2014

Formidling af personlige oplevelser fra 2. verdenskrig er stadig aktuelt, og denne bog henvender sig til læsere med interesse for besættelsestiden.

Familien Fischermann nåede som en af de få familier ikke i sikkerhed inden tyskerne indledte deres aktion mod de danske jøder i 1943. Som 15-årig oplevede Robert Fischermann sin verden gå i opløsning og indtil i dag har han forsøgt at glemme og fortrænge oplevelserne. Med bogen sætter han ord på sine oplevelser i tysk kz-lejr. Herudover er bogen også en familiefortælling fra tiden før og efter krigen og refleksioner om at tro på en alvidende Gud set i lyset af holocaust og at tilgive noget utilgiveligt. En vigtig øjenvidneberetning og bidrag til den nødvendige historieskrivning om 2. verdenskrig.

Bogen føjer sig ind i rækken af erindringsbøger fra 2. verdenskrig og danske kz-lejrfangers oplevelser. Senest er bl.a. kommet Hans Larsen: Mit liv, 2013 og Helga Weiss: Helgas dagbog, 2013.

En velskrevet personlig beretning fra en dansk jøde, som overlevede en tysk kz-lejr, men hvis familie ødelægges. Og et vigtigt bidrag til erindringslitteraturen fra danske kz-fanger.


Jyllands-posten

d. 24. maj 2014

af

af

Bent Jensen

d. 24. maj 2014


Berlingske tidende

d. 4. maj 2014

af

af

Bent Blüdnikow

d. 4. maj 2014


Kristeligt dagblad

d. 2. juni 2014

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 2. juni 2014


Weekendavisen

d. 15. maj 2014

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 15. maj 2014