Bøger / faglitteratur

At fortælle med lyd : som jeg lærte det


Beskrivelse


Torben Brandt (f. 1953) har i mange år lavet radiodokumentarer i DR og beskriver radiomontagens tekniske udvikling over mange år. Han fortæller også om sine personlige inspirationskilder undervejs. For interesserede i nyere mediehistorie med en spændende personlig fortæller.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2020

af

af

Kent Skov

d. 3. sep. 2020

Torben Brandt har i mange år lavet radiodokumentarer i DR og beskriver radiomontagens tekniske udvikling over mange år. Han fortæller også om sine personlige inspirationskilder undervejs. For interesserede i nyere mediehistorie med en spændende personlig fortæller.

Torben Brandt (f.1953) er en fremtrædende dansk radio- og podcastproducent. Han begyndte som lydtekniker i DR og har i mange år produceret prisvindende radiomontager og dokumentarer. TB fortæller om den tekniske og kunstneriske udvikling af genren og om sit arbejde med forbillederne Stephen Schwartz og Christian Stentoft op gennem i 1980'erne til i dag. Han fortæller samtidigt om sin store musikinteresse med afsæt i 1960/70'ernes lydeksperimenterende grupper: Beatles, Frank Zappa og Brian Eno.

TB beskriver forståeligt og indlevende, hvordan radiomediets tekniske og indholdsmæssige metode har udviklet formen i DRs berømte radiomontager frem til i dag. Sammenstillingen af periodens lyd- og musikinteresse er spændende i et bredere perspektiv. Bogen er et interessant stykke radioteknisk kunsthistorie og selvbiografi om en mand med søgen efter både arbejde og liv.

To bøger er centrale om emnet: Medieprofessor Ib Poulsens grundige afhandling Radiomontagen og dens rødderRadiomontager samt det fortrinlige undervisningsmateriale med lydeksempler RadiomontagerTo bøger er centrale om emnet: Medieprofessor Ib Poulsens grundige afhandling Radiomontagen og dens rødder samt det fortrinlige undervisningsmateriale med lydeksempler .