Bøger / faglitteratur / sygehistorier

At gå døden i møde : livsfortællinger


Beskrivelse


Fra sine mange år som læge, har forfatteren samlet en række fortællinger der beskriver hvad der sker når folk nærmer sig slutningen af deres liv; hvordan de klarer det; hvordan de lever; hvad der betyder mest; hvordan dødsprocessen er og hvordan familien reagerer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Pernille Poulsen

d. 2. maj 2018

Livsbekræftende fortællinger om døende patienter og selve dødens indtræffen. Kan læses af alle, men mest relevant for mennesker, der selv er ramt af uhelbredelig sygdom samt deres pårørende og plejepersonale.

Fortællingerne er indsamlet og nedskrevet af en læge, der selv har mange års erfaring med palliativ behandling. Hun kommer godt omkring alt det, der kan være svært eller tabubelagt at tale om, og læseren får gode råd til, hvordan man selv kan gøre den sidste tid værdig og harmonisk.

Man skulle tro, at bogens emne er trist og tung læsning. Det er ikke tilfældet. Forfatteren formidler sit stof med hjerte og nænsomhed. De mange fine skildringer af, hvordan den sidste tid kan være med den ro og det perspektivskift, som døende ofte oplever, og som tillader dem at fokusere på de vigtige ting, er livsbekræftende læsning. Det er svært at læse disse fortællinger uden en klump i halsen, men man sidder tilbage med en endnu større lyst til at leve livet og en mindre frygt og usikkerhed omkring døden.

Med fokus på de praktiske omstændigheder ved livets afslutning findes: Når diagnosen er alvorligLivets afslutning. Henvendt til fagpersoner i palliativ behandling findes: Livets afslutningMed fokus på de praktiske omstændigheder ved livets afslutning findes: Når diagnosen er alvorlig. Henvendt til fagpersoner i palliativ behandling findes: .


Kristeligt dagblad

d. 18. maj 2018

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 18. maj 2018


Sygeplejersken

Årg. 118, nr. 9 (2018)

af

af

Jorit Tellervo

Årg. 118, nr. 9 (2018)


Weekendavisen

d. 9. maj 2018

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 9. maj 2018