Bøger / faglitteratur

At leve med ADHD : da Rita flyttede ind


Beskrivelse


Personlige beretninger, hvor børn, unge, voksne, forældre og øvrige pårørende fortæller om livet med ADHD. Samt faktuelle afsnit om ADHD, symptomer, behandling og gode råd.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 5. nov. 2009

Bogen henvender sig til dem, der ønsker viden om ADHD. Den kan bruges både af pårørende og andre der ønsker viden om det, men også praktiserende læger, lærere og pædagoger, der arbejder med børn eller voksne med ADHD.

Forfatteren er praktiserende speciallæge i børne og ungdomspsykiatri, og har specialistviden indenfor området med ADHD. Ofte har forældre til børn fået at vide, at de ikke har sat grænser nok for deres urolige barn, eller voksne er blevet bedt om at tage sig sammen, men det er et handicap, som kræver dialog og forståelse. Bogen er en meget lettilgængelig og meget velfunderet bog om, hvad ADHD er, hvor forfatteren beskriver mange forskellige episoder med meget personlige beretninger, hvor både børn, voksne og pårørende fortæller om deres oplevelser med den diagnose. Bogen rummer desuden også faktuelle afsnit om den medicinske behandling, og selve sygdommen. Forfatteren skriver rigtig godt og indlevende, og man får som læser virkelig god information. De personlige beretninger gør meget stort indtryk. Titlen på bogen At leve med ADHD : da Rita flyttede ind henviser til medicinen Ritalin, som har en gavnlig effekt hos de fleste børn som voksne med ADHD i forhold til koncentration.

Senest ADHD - et liv uden bremser, 2009.

En meget velfunderet og velskrevet bog om at have ADHD med faktuelle afsnit, og hvor både børn, voksne og pårørende fortæller deres beretninger. En bog skrevet af en specialist på området, hvor man ikke er i tvivl om hendes ekspertise.


Undervisere.dk

Årg. 4, okt. (2010)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 4, okt. (2010)


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 8 (2010)

af

af

Pia Glyngdal

Årg. 172, nr. 8 (2010)