Bøger / faglitteratur

At leve med kræft


Beskrivelse


En psykolog og en medicinsk læge videregiver her fra hver deres synsvinkel forskningsresultater og videnskabelige landvindninger inden for kræftforskningen og formidler svar og gode råd som sætter kræftpatienten og de pårørende i stand til at forstå og handle.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 15. nov. 2011

En bog til kræftpatienter og pårørende, der ønsker viden om kræft indenfor fagene medicin og psykologi.

Peter Elsass er psykolog og professor på Kbh.'s Universitet. Christoffer Johansen er læge og kommende professor på Kbh.'s Universitet. Begge har forsket i kræft i mange år. I At leve med kræft videregives forskningsresultater i et alment sprog, der gør det nemt at gå til. Hvert kapitel er bygget op således at konkret viden opstilles i kortfattet form, som en slags råd. Derefter fremlægges den viden, som rådene bygges på mere udførligt. Til sidst anfægtes den fremlagte viden fra både et medicinsk og psykologisk synspunkt for at skabe rum til diskussion. Hvert kapitel har litteraturliste. Derudover er der anbefalet litteraturliste bagerst i bogen. Bogen kommer godt omkring de spørgsmål, der opstår ved en kræftdiagnose, så som samarbejdet med de professionelle, alternativ behandling, hvad kræftpatienten selv kan gøre og nutidens buzz-ord mindfulness behandles som værn mod ensomhed og rådvildhed.

Af nyere bøger om kræft findes bl.a. Kræftpsykologernes vendebog som er mangelfuld i den medicinske vinkel, men hvor forfatterne trækker på egen erfaring som kræftpatienter.

Forskningsresultater videregives i et forståeligt sprog, som gør at kræftpatienter og pårørende har litteratur at støtte sig til i deres svære situation. Fagene medicin og psykologi er repræsenteret og supplerer hinanden, samtidig med at der er plads til diskussion. Alt i alt en ganske nødvendig bog om kræft.


Politiken

d. 5. aug. 2012

af

af

Christian Graugaard

d. 5. aug. 2012


Ugeskrift for læger

Årg. 174, nr. 37 (2012)

af

af

Thora Grothe Thomsen

Årg. 174, nr. 37 (2012)