Bøger / skønlitteratur til børn / roman

At liste efter livet


Beskrivelse


13 årige Sara går op i atletik, men da hun sammen med sin veninde Madde tager på konfirmationslejr, må hun vælge mellem at deltage i den populære pigegrupppes ondskabfulde spil eller simpelthen bare være sig selv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 4. juni 2013

Unge piger vil læse denne bog som fritidslæsning, men den vil også kunne bruges i forbindelse med emnearbejde om mobning.

Den svenske forfatter har tidligere udgivet flere bøger på dansk. Denne bog udkommer i Carlsens Sommerfugleserien for piger mellem 12 og 14 år, hvilket tydeligt signaleres med den indbydende, collageagtige forside. 13-årige Sara er på konfirmationslejr med sin atletik-veninde Madde. Sara stiller høje krav til sig selv, både ift. hvad hun spiser, og hvor meget hun træner. Da den smukke og populære Lina vil være veninde med hende, starter et grimt spil mellem pigerne, der ender i ondsindet mobning af Madde. Sara må til sidst finde ud af, hvad hun selv står for og vælger at gøre op med mobberne. Konfirmationslejren som ramme om fortællingen kan virke lidt fremmedartet på danske unge, ligesom det også giver en lidt overfladisk karakterbeskrivelse grundet det korte tidsrum. Sproget er let, flydende og handlingen suppleres med Saras noter i sin dagbog. Det antydes at både Sara og Lina har større problemer, men disse udfoldes desværre ikke.

Den stramme ramme om fortællingen er original, men kan sammenlignes med forfatterens egen Man skal være stille, når man ønsker. Det er ikke ofte, at mobning beskrives så lige på og hårdt som her, men det findes dog også i Det er selvfølgelig min skyld det hele af Marika Kolterjahn.

Selvom personerne aldrig bliver helt udfoldede, giver bogen alligevel læseren et stærkt og skræmmende indblik i mobning blandt piger.


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 7 (2013)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 66, nr. 7 (2013)