Bøger / faglitteratur / vejledninger

At male lette akvareller : se, fortolke og simplificere


Beskrivelse


Bog om akvarelmaleri for alle der maler. Uanset om det er med akvarel, olie, akryl eller andre billedudtryksformer. Det handler om at strukturere motivet og inkludrere eller ekskludere de detaljer, man føler skal være med eller ej. Alle eksempler i bogen er akvarelmalerier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2009

af

af

Torben Wendelboe

d. 11. nov. 2009

Bogens primære målgruppe er de absolutte begyndere inden for akvarelmaleriet.

Alex Krylow har undervist i akvarelmaleri i det meste af Danmark, hvor han har boet siden 1980; han har desuden udsendt en lang række dvd'er om akvarelmaleriets mange facetter. Hans sigte med denne lille bog udtrykkes klart i undertitlen, bogen handler nemlig i høj grad om at bruge sine øjne ved udvælgelsen af sit motiv, at fortolke det sete og ikke tro, man skal gengive alt, som det umiddelbart ser ud. Denne proces fører så frem til en hovedpointe: det handler i høj grad om at forenkle og male det essentielle. Sådan kommer man frem til det personlige udtryk. Bogen gør kort rede for nogle teknikker og giver instruktive eksempler på kompositions- og maleprocessen frem mod det færdige resultat. En ganske kortfattet begynderbog. Gennemillustreret.

Værket er en udpræget begynderbog, summarisk sine steder om bl.a. teknikker. Her vil man skulle videre til fx Krylows egen Akvarel - et spørgsmål om vand, 2007, eller Alwyn Crawshaw Lær akvarel trin for trin, 2001, hvis man vil dybere i teknikker som vådt i vådt m.v., og vil udvikle sit maleri.

Udmærket med sit budskab om fortolkning og forenkling til den spæde start inden for akvarelmaleriet, men budskabet gælder også mere generelt, så andre begynderkunstnere kan også have glæde af bogen de allerførste skridt.