Bøger / faglitteratur til børn / essays

At miste : en essaysamling om sorg skrevet af unge


Beskrivelse


15 essays skrevet af unge fra 14-18 år som bidrag til en skrivekonkurrence. Om livet, døden, sygdom, sorg, glæde, følelser og forandringer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 21. juli 2015

15 essays om at miste skrevet af og for unge mellem 14 og 18 år. Teksterne er blevet til i forbindelse med en skrivekonkurrence fra Kræftens Bekæmpelse og emnerne er bl.a. døden, sygdom, livet, mobning, skilsmisse, ensomhed og alkohol.

Bogen indledes med et kort forord, som definerer tabsbegrebet og forklarer baggrunden for teksternes tilblivelse. Dernæst er der de 15 essays, som alle fylder to sider. De enkelte essays kan læses uafhængigt af hinanden, men kan også læses samlet.

Essaysamlingen er endnu et godt og rørende materiale fra Kræftens Bekæmpelse, som formår at røre både elever og undervisere, og som danner et godt udgangspunkt for undervisning i mange forskellige aspekter af sorg.

Bogen kan læses i samspil med materialerne i serien "Om sorg", andre samlinger med fortællinger om personlige tab eller novellesamlinger om at miste som eksempelvis Du er ikke alene, med bidrag af bl.a. Kenneth Bøgh Andersen.