Bøger / faglitteratur / øvelser

At overvinde panikangst : en selvhjælpsguide på grundlag af kognitiv adfærdsterapi


Beskrivelse


Om hvorfor nogle mennesker af og til overmandes af angstanfald og hvad man kan gøre for at forhindre at anfaldene tager kontrollen og griber forstyrrende ind i ens liv. Ved hjælp af kognitive teknikker, ledes man frem til både at kunne styre de mekanismer, som udløser angstanfaldene og til at kunne kontrollere angsten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 4. aug. 2009

Bogen henvender sig til den, der ønsker at overvinde panikangst, men også til den der ønsker at arbejde som behandler med dette. Dette er en bog, som giver en dybere indsigt i, hvorfor angst kan overmande en fuldstændig, og hvad man kan gøre for overvinde den.

Bogen er oversat til dansk, skrevet af en psykiater og en psykolog, begge ansat som forskere på New South University, Wales. Første del beskriver hvad panikangst og angstanfald er, baggrund og symptomer. Da begge forfattere er forskere indenfor området, beskriver de de nyeste teorier og behandlingsmuligheder. Man får det beskrevet, set både fra den der oplever angsten selv, og set med en faglig vinkel. Anden del er en selvhjælpsmanual, der ud fra kognitive principper i detaljer beskriver, hvad man kan gøre for at overvinde eller forebygge angsten. Desuden er der skemaer til at arbejde med selv, eksempelvis til at identificere paniktriggere, symptomerne osv.

Bogen Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi : en vejledning for klienter og behandlere, 2006 har samme tema og er skrevet med udgangspunkt i kognitiv terapi. Der findes tilsvarende bøger inden for emnet depression og behandling, som arbejder med de samme principper og ligeledes i Psykiatrifondens mange bøger.

Det er en udmærket bog, der kommer godt i dybden med emnet. Man får en god faglig indføring og en god selvhjælpsguide, og alligevel ligner den til forveksling alle de andre mange bøger, der efterhånden findes på markedet.Informationer og udgaver