Bøger / faglitteratur / øvelser

At overvinde vrede og irritation : en selvhjælpsguide på grundlag af kognitiv adfærdsterapi


Beskrivelse


Forklaring på vrede og teknikker til at nå frem til et stabilt temperament samt gennemgang af, hvordan forskellige situationer, der ellers ville have udfoldet sig i affekt, kan løses mere ligevægtigt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2008

af

af

Katja Larsen

d. 11. juni 2008

At overvinde vrede og irritation er en selvhjælpsbog til alle der bliver irriterede eller vrede ind imellem - eller tit!.

Den er udgivet i serien Nye psykologiske perspektiver, som er skrevet af specialister inden for hvert sit felt. Denne bogs forskellige principper og teknikker er hentet fra den kognitive terapi, og bogen kan hjælpe læsere alene eller i samarbejde med en psykolog, alt efter hvor store problemerne er. Der gives mange gode eksempler på situationer i hverdagen, der kan irritere os og gøre os vrede. Forfatteren forklarer, hvorfor vi bliver irriterede og vrede, hvorfor det er forskeligt hvad der irriterer og gør os vrede, samt hvad vi kan gøre for at ændre adfærd. Forfatteren skelner mellem irritation og vrede og mener, at vrede kan være berettiget mens det altid er forkert at være irritabel. Dog skal vrede kun vises med lille styrke for at have den bedste effekt.

Af andre bøger om irritation og vrede kan nævnes Vredens kraft af Verona Kast fra 2001.

Irritation og vrede er noget vi alle kender til, så måske er det meget sundt at læse om hvordan vi kan blive bedre til at håndtere det. Jeg må så desværre indrømme at jeg sad og blev lidt irriteret, da jeg læste bogen, på grund af alle de trykfejl, der er. Var det mon en test fra forfatterens side???.


Børnesygeplejerske

2009, nr. 1

af

af

Susanne Rank Lücke

2009, nr. 1