Bøger / faglitteratur

At tænke som en morder : min tid i Rejseholdet


Beskrivelse


Kurt Kragh (f. 1950), tidligere souschef i Rejseholdet, beretter om opklaringsarbejdet i udvalgte drabssager og om den specielle kultur i dansk politis rejsende eliteenhed.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 28. mar. 2014

Til læsere af autentiske kriminalsager og politiets efterforskningsarbejde.

Kurt Kragh er tidligere kriminalkommissær og souschef i Rejseholdet. I mange år fungerede han som efterforsker, og i denne bog beretter han om sin løbebane og i spredt orden om en række af de sager han har været involveret i. Sproget er enkelt og ligefremt, og beretningerne formidler udmærket de forskellige mekanismer, som efterforskningsarbejdet består i. Rejseholdet var involveret i mange makabre sager indtil det blev nedlagt i 2001 hvilket giver anledning til flere kritiske kommentarer fra forfatteren.

Der findes flere bøger om efterforskningsarbejdet i forbindelse med kriminalsager, og bogen adskiller sig ikke væsentlig fra andre tilsvarende erindringer fra tidligere kriminalfolk. Nævnes kan Tom Christensen: Han fik morderne til at tilstå, 2011, Jørgen Bach: Gerningsstedet, 2011 og Bent Isager-Nielsen: Man jager et bæst og fanger et menneske, 2009, 3. udg. 2012.

En let og hurtig læst personlig beretning om arbejdet som drabsefterforsker fra den tidligere souschef i Rejseholdet.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2014

af

af

Erling Lykke

d. 6. juni 2014

De læsere, der bare gerne vil læse om mere eller mindre makabre mordsager og de læsere, der gerne vil have lidt mere insiderinformation om politiets arbejde, kan læse denne bog med udbytte. Der er ...