Bøger / faglitteratur / sygehistorier

At vælge sit liv : en god tilværelse med prostatacancer


Beskrivelse


Ivar G. Jonsson (f. 1932) fortæller om at leve med prostatakræft, som han fik konstateret i 2000. Han fravalgte den traditionelle behandling til fordel for kosttilskud og medicin. Ud over en beskrivelse af de mange behandlingsmuligheder, der findes for prostatakræft, bringes også en række essays om naturen, livet og døden, musikken, slægten mv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 27. mar. 2009

Denne bog henvender sig til mennesker, der har fået konstateret prostatacancer, og som ønsker en personlig beretning, samt viden om traditionel og alternativ behandling.

Forfatteren Ivar G. Jonsson (f. 1932) fik i 2000 konstateret prostatacancer. Han har fravalgt traditionel behandling og anvender i stedet kosttilskud og naturmedicin. Det er der faktisk kommet en ganske interessant bog ud af. Han fortæller om hvordan han mestrer sin sygdom, og samtidig er det en selvbiografi over hans liv, karriere, musik og interesser. Forfatteren fortæller levende om sit sygdomsforløb, frygt, den evige venten på en dom, sit valg og fravalg af det traditionelle behandling, men også om håb og tro. Bogen er desuden meget faktuel, med godt fagligt fokus på, hvad prostatacancer er, diagnosticering og behandlingsmuligheder. Forfatteren lægger i høj grad op til, at den enkelte selv må tage stilling og forholde sig til de forskellige behandlingsmuligheder. Ivar G. Jonsson beretter meget sobert og reelt hverken dystert eller rosenrødt. Forfatteren har i øvrigt skrevet andre bøger bl.a. som medredaktør til En dag i mit liv, 2007.

Seneste bog om emnet er Prostata, 2006.

En bog der vil være god at give lånere med denne sygdom. Forfatteren øser af sin viden om traditionelle som alternative metoder til at leve med og ikke mindst mestre sygdommen på godt og ondt. Det gør den faktisk god, at han både skriver sygdomsfakta og samtidig på sober vis sætter ord på mange svære følelser.


Månedsskrift for praktisk lægegerning

Årg. 87, nr. 11 (2009)

af

af

Ivar Østergaard

Årg. 87, nr. 11 (2009)