Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Athenes udvalgte


Beskrivelse


Fantasy. De romerske og græske halvgudebørn må sammen drage ud på en farefuld færd for at finde Dødens Port og derved sætte en endegyldig stopper for Gaia og hendes giganter. En profeti har dog forudsagt, at ikke alle vil klare turen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2013

af

af

Stine Veisegaard

d. 17. sep. 2013

Fantasy iblandet mytologi og action. For både drenge og piger fra ca. 12 år. Bogen er tredje bind i serien Olympens helte, og læseren vil få mest ud af at have læst de forrige bind.

Dette bind er endnu et hæsblæsende eventyr, hvor moderne dødelige eksisterer side om side med væsener og elementer fra den romerske og græske mytologi. Bogen begynder hvor forrige bind sluttede, nemlig om bord på det flyvende skip Argo II, hvor en gruppe halvguder i teenagealderen forbereder sig på at lande ved den romerske lejr Jupiter. Annabeth, datter af Athene, modtager en spådom, der siger, at syv halvguder af græsk og romersk oprindelse skal drage til Dødens Port for derved endegyldigt at lukke passagen for Gaia og hendes giganter. Der er bare en hage ved spådommen: En af de syv halvguder vil ikke overleve. Jeg vil ikke her afsløre hvem, men bogens afslutning vil bestemt gøre læseren utålmodig i sin venten på det næste bind. Kærligheden hos halvguderne Annabeth og Percy fylder en del. Specielt piger vil elske denne romances problematikker og formentlig også gyse og frydes over bogens slutning. Bogen er velskrevet, sproget afvekslende og handlingen tempofyldt. Man kan ikke undgå at blive imponeret over forfatterens store mytologiske viden. Bagerst er en ordliste over de græske og romerske guder.

Bøgerne Paladin-profetien, 2013, og Føniks og den virtuelle labyrint, 2001, appellerer også til målgruppen.

Velskrevet 3. del i en spændende serie. Efterfølgeren må gerne komme hurtigt.