Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Atlanten - my way


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. sep. 2016

Personlig fortalt sejlerkrønike om opfyldelsen af forfatterens livslange drøm i en sejlads Danmark-Caribien t/r i egen båd navngivet Grådyb. For dem, som gerne læser om sejladser udenfor Danmarks trygge havne.

"Lige siden jeg var i starten af tyverne, har jeg haft en drøm om at sejle til Caribien i egen båd. Det frie liv, tage dagen og natten som den kommer, bare sejle rundt uden mål, opleve og drømme og hver morgen tage et hovedspring fra sin båd ud i det azurblå hav." Sådan indleder Lars Dalls sin bog om sejladsen i egen båd fra Danmark til Caribien." Vi følger sejladsen kronologisk fra forberedelse i Danmark til båden atter lægger til kaj i Danmark. Her er sejletaper som "Fra Danmark til Guernsey", "Lissabon til Tenerife", "Fra Tenerife til Barbardos", "Tobago til St. Lucia" og "Caribien". Om målet Caribien skriver forfatteren bl.a.:" VI oplevede skønne steder, spiste god mad, og fed sejlads på det flotte blå hav, da vi sejlede fra ø til ø." Lars Dall, der bl.a. har været skibsreder, lagde fra land på sit livs sejlads i december 2012. På båden var også hans irske kæreste Ali, hans voksne søn Mathias og sejlerkammeraten André. Bogen har personlige fotos fra sejladsen.

Der er skumsprøjt og azurblåt hav i denne underholdende sejlerkrønike om at realisere sit livs sejlads på sin egen måde.

En anden personlig fortalt sejlerkrønike er fx Sejlersus og lykkerus af Annie Larsen.