Bøger / faglitteratur til børn

Atlanterhavet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2019

af

af

Karsten Boll

d. 12. juni 2019

Atlanterhavet er det næststørste hav i verden. Man har målt bølger, der var over 30 meter høje. Blæksprutter er rovdyr. De har lange arme med sugekopper. Nogle er mindre end en rosin og andre er længere end en bus. To bøger for 9-11-årige.

I bogen "Atlanterhavet" i serien "Jeg læser. Folk og lande" fortælles om Atlanterhavet - størrelse, dyreliv og undergrund - og der er beretninger om både Titanics forlis og en mand, der har krydset Atlanterhavet i en gummibåd. I bogen "Blæksprutte" i serien "Jeg læser. Dyr og planter" er emnet blæksprutter - de forskellige arter, størrelser og udseende - samt fortællinger om den giftigste og gamle sagn, som måske kan være kommet af kæmpeblækspruttens udseende. Begge bøger har forrest en indholdsfortegnelse, og bagest er der et kort stikordsregister samt henvisninger til andre bøger om emnerne. Bagest i bogen om blæksprutter er også henvisninger til steder, hvor man kan se blæksprutter i fangenskab. Begge bøger er lix 19.

To fine og forholdsvis lette fagbøger med velvalgte fotos, der passer til teksten.

Andre titler om AtlanterhavetOceaner og kysterBlæksprutter - urhavets kæmperBlæksprutte, fx og Oceaner og kyster, er sværere end denne titel. Blæksprutter - urhavets kæmper > er sværere og Blæksprutte er lettere end anmeldte titelAndre titler om Atlanterhavet, fx Atlanterhavet og , er sværere end denne titel. Blæksprutter - urhavets kæmper > er sværere og Blæksprutte er lettere end anmeldte titelAndre titler om Atlanterhavet, fx Atlanterhavet og Oceaner og kyster, er sværere end denne titel. > er sværere og Blæksprutte er lettere end anmeldte titelAndre titler om Atlanterhavet, fx Atlanterhavet og Oceaner og kyster, er sværere end denne titel. r - urhavets kæmper > er sværere og er lettere end anmeldte titel.