Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Atomer, stråling og kerneenergi


Beskrivelse


Atomer er de små byggeklodser, som alt i hele universet består af. De kan både spaltes og smeltes sammen. Begge dele udløser enorme mængder energi, der kan bruges til at lave elektricitet eller våben. Nogle atomer udsender radioaktiv stråling, der både kan være meget farlig, men også til stor gavn for os mennesker.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2016

af

af

Stine Bille

d. 13. sep. 2016

Her kan du læse om de små byggeklodser, som vi kalder for atomer. Alt i universet er opbygget af atomer, og når disse enten spaltes eller smeltes sammen, udløses der enorme mængder af energi. Læs om hvad og hvordan vi bruger denne energi. For 12-14-årige.

Først får man et historiske overblik over opdagelsen af atomer og molekyler, herunder om Niels Bohrs atommodel. Bogen tager os herefter gennem den mest grundlæggende viden inden for bl.a. grundstoffer, kerneprocesser i solen, baggrundsstråling, bestråling og kernekraft. I sidste kapitel kommer bogen ind på opdagelsen af nye grundstoffer, samt hvordan man forsøger at finde ud af, hvad der skete lige efter Big Bang. Bogen er en del af serien "De store fagbøger". Forrest er der indholdsfortegnelse, og bogen afsluttes med en faktaside, det periodiske system, stikord og litteraturhenvisninger. Der findes opgaver til bogen på nettet.

Det er en meget grundig og velfungerende fagbog, som er skrevet så alle kan forstå det. Bogen er gennemillustreret med flotte fotos og mange gode illustrationer af fx molekyler. Man kan vælge at læse hele bogen, eller bruge den som opslagsbog.

Der findes mange bøger i samme serie fx KlimaAtomkraftAtomenergi. Andre bøger om atomer og atomkraft kunne fx være Atomkraft eller AtomenergiDer findes mange bøger i samme serie fx Klima. Andre bøger om atomer og atomkraft kunne fx være eller AtomenergiDer findes mange bøger i samme serie fx Klima. Andre bøger om atomer og atomkraft kunne fx være Atomkraft eller .


Børn & bøger

Årg. 69, nr. 8 (2016)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 69, nr. 8 (2016)