Bøger / faglitteratur til børn

Atomkraft


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Karsten Boll

2008

I serien Energidebat er 6. titel kommet. Den henvender sig til interesserede og opgaveskrivende fra 8. klasse (ca. 14 år) og opefter, men det er svært umiddelbart at henvise til Fælles Mål, selvom bogen absolut er debatskabende i sin opbygning.

Over 6 kapitler berøres emner i relation til atomenergi som energidebat, hvordan udnyttes energi fra et atom, miljø, prissætning og atomkraftens fremtid. I alle kapitler formuleres problemstillinger for/imod atomenergi med udsagn til debat. Ligeledes sammenholdes de miljømæssige problemer med opbevaring af det atomare affald med den globale opvarmning, de fossile brændstoffer er med til at fremkalde. Hvert kapitel indledes med en form for teser, der lægger op til resten af brødtekstens indhold. Derudover er der farvefotos og velvalgte diagrammer til at forklare indholdet. Den tospaltede tekst er med til at give et læsevenligt layout og teksten er rimelig let læst. Bagest er der relevant ordforklaring, en side med boglige og virtuelle henvisninger til supplerende information samt en side med stikordsregister. Forrest er der indholdsfortegnelse.

De to nyeste titler for målgruppen har forlaget selv leveret i serierne Energiens kilder og Nødvendig energi som begge er mere beskrivende end debatterende. Det samme gælder for Energikilder fra forlaget Bogfabrikken Fakta.

Udmærket titel til debat af atomkraft contra fossile energikilder til udlånet i såvel børne- som skolebiblioteker.Informationer og udgaver