Bøger / faglitteratur

Atomvaner : nøglen til at skabe gode vaner og bryde de dårlige


Beskrivelse


Hvad er en vane? Og kan du bruge din viden om vaner til at blive en bedre udgave af dig selv? Selvhjælpsbog til dem med interesse i vaner og psykologi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. jan. 2021

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 13. jan. 2021

Hvad er en vane? Og kan du bruge din viden om vaner til at blive en bedre udgave af dig selv? Selvhjælpsbog til dem med interesse i vaner og psykologi.

Bogens forfatter, amerikanske James Clear, er "vaneekspert." Bogens udgangspunkt er "nøglen til at skabe gode vaner og bryde de dårlige." Igennem bogens 20 kapitler beskriver Clear, hvordan vaner skabes, hvordan man kan tage kontrollen med dem, og hvordan man kan bruge den viden til at lære meget mere om sig selv. Bogen er spækket med eksempler fra virkeligheden, og der er værktøjer til, hvordan man helt konkret og lavpraktisk kan bruge vanerne til at opnå bedre resultater. Clear bygger sin teori på videnskab, men bogen er ikke en akademisk afhandling, men mere en praktisk manual.

Ord som disse hænger ved efter endt læsning: "Efterhånden som bevismaterialet voksede, skete det samme for min identitet som forfatter. Jeg lagde ikke ud med at være forfatter. Jeg blev det i kraft af mine vaner." Der er nemlig ikke tale om et hurtigt fix. Man skal ikke bare tænke, at man vil ændre noget, man skal gøre det. Og så kan selv de helt små skridt blive til en episk vandretur.

I GuldminerneDen ustyrlige trangVaner - årsag til dine succeser og fiaskoer er der fokus på hvordan gode vaner, og træning, kan bane vejen for succes - bogen er baseret på sportsverdenen, men jeg har lært meget af den, og jeg er bestemt ikke sportsmand. Andre bøger om vaner er fx Den ustyrlige trang og Vaner - årsag til dine succeser og fiaskoerI Guldminerne er der fokus på hvordan gode vaner, og træning, kan bane vejen for succes - bogen er baseret på sportsverdenen, men jeg har lært meget af den, og jeg er bestemt ikke sportsmand. Andre bøger om vaner er fx og Vaner - årsag til dine succeser og fiaskoerI Guldminerne er der fokus på hvordan gode vaner, og træning, kan bane vejen for succes - bogen er baseret på sportsverdenen, men jeg har lært meget af den, og jeg er bestemt ikke sportsmand. Andre bøger om vaner er fx Den ustyrlige trang og .