Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Atomzonen


Beskrivelse


Lara vender hjem til Husene med sin far, men piraterne har bortført hendes søster Fianti til Atomzonen, hvor intet levende siges at kunne eksistere. Kan Lara redde hende?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 13. maj 2013

Anden del af science-fiction trilogien for især piger fra 12 år. Den flotte havblå forside med undervands- og undergangsstemning sender de rette "tag-mig" signaler.

Jeg havde ikke læst første del, men faldt hurtigt i hak i handlingen, selv om det nok er bedst at tage den fra en ende af. Heltinden Lara kommer hjem med sin far, som alle troede var død, men hjemme er blevet noget andet end hun regnede med, for søsteren Fianti er bortført af pirater, og morens kæreste ligger i farens side af sengen. Derfra tager handlingen fart. Lara og vennerne Jarii og Malco sejler ud for at befri Fianti, men det går ikke helt som planlagt, og læseren må bide negle, mens de er udsat for uvejr, en knækket mast, ophold på øde øer, togter ned i oversvømmede byer og endelig: mødet med de skruppelløse pirater, som viser sig at have særlige planer med Fianti. Der er fart over feltet i en veltilrettelagt handling og troværdige og sympatiske figurer at binde den op på, og det romantiske får også sin plads i et lille trekantsdrama. Bogen er flydende at læse med et godt sprog, og jeg siger især "thumbs up" for de fantasifulde navne: Tudsen, Istne og Kaisar for bare at tage nogle.

Bogen er lidt lettere at læse end Josefine Ottesens trilogi Det døde land, men ligger op af den i tema og stemning.

Dystopier strømmer på hylderne for tiden og har også mange læsere, og denne er velskrevet, spændende og et godt bud på genren. Jeg er i hvert fald spændt på tredje del.


Weekendavisen

d. 31. maj 2013

af

af

Damian Arguimbau

d. 31. maj 2013


Proxima

Nr. 98 (2013)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 98 (2013)