Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Audi 200 turbo


Beskrivelse


Magnus skal hjem til mormor på ferie. Hun henter ham, og hun samler en blaffer op. Men er han den farlige fange, der lige er stukket af? Det tror Magnus. Mon han har ret?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. apr. 2014

Bogens sværhedsgrad (lix 20) og indhold henvender sig til og kan læses af børn fra 10 år og op.

Bogen er nr. 4 i serien Dynamo fra forlaget Turbine. Titlerne i serien kan læses helt uafhængigt af hinanden, de har forskellige forfattere og personer. Men de har nok det fællestræk, at der er smæk på handlingen og sproget. I denne Audi 200 Turbo er det første ord "SMAK"; et af de mange lydord, der indgår i handlingen, når det drejer sig om biler og deres lyde, og der nævnes mange bilmærker! Magnus skal på ferie hos sin mormor. Hun henter ham i sin gamle bil, og de lunter derudaf. Mormødre er jo ikke så hurtige. De samler en blaffer op. I bilradioen bliver efterlyst en farlig fange. Han ligner blafferen. Magnus bliver bange, og så tager handlingen ellers fat. Mormoren viser sig - overraskende for Magnus - at være ret så effen, både når det gælder handlekraft og hastighed. Der udspiller sig en hæsblæsende og spændende fortælling. De fleste af de mange illustrationer udført i tegneserieagtig stil er helsides og lægger sig fint op til stilen/genren.

En mormor, der overrasker, findes også i Gustav hos mormor og morfar fra samme forlag, men med lavere lix. Det "krimiagtige" islæt vil tiltale den store fanskare af serien Koldt blod.

Denne bog vil ikke få problemer med at samle støv på hylden. Specielt drenge vil med garanti synes, den er både sjov og spændende og godt og levende skrevet.