Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Audreys verden


Beskrivelse


14-årige Audrey har social angst og tør ikke tale med fremmede. Da den 15-årige Linus får hende tøet lidt op og hun begynder at filme sin tossede familie, sker der ting og sager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. juli 2015

Sjov og hjertevarm bog om den 14-årige Audrey, der har været udsat for noget forfærdeligt og derfor bl.a. lider af social angst. For piger fra 13 år og voksne fans af forfatteren, som også står bag de populære "Shopaholic"-bøger.

Audrey bor sammen med sin familie, som alle prøver at tage hensyn til hendes angst. Hun går ikke i skole og har svært ved at forlade huset efter det, hun blev udsat for i sin high school. Mobningen bliver ikke beskrevet nærmere og historien holdes omkring de psykiske følgevirkninger. Audreys mor er overbeskyttende, også ift. den 15-årige storebrors computerspil. Da Audrey møder den ét år ældre dreng Linus, begynder både hun og resten af familien langsomt at få det bedre. Audrey får til opgave, at filme sin omverden og en del af historien fortælles gennem filmudskrifter.

Sproget er, på trods af det tunge emne, letflydende og morsomt i stil med forfatterens voksenbøger, og det bliver aldrig for meget af det gode. Forsiden signalerer chick lit og antyder intet om det alvorlige emne.

Mange af de ungdomsbøger, som udkommer i disse år, tager tunge emner op. Denne minder meget om Minus Iris, men har med succes koblet det lette og sjove med det alvorlige emne.


litteratursiden.dk

d. 27. dec. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 27. dec. 2015

Young Adult roman om en ung pige og de svære konsekvenser mobning kan få. Fortalt med et glimt i øjet og masser af kærlighed. Har man fulgt Becky Bloomwoods færden gennem tyk og tyndt i Shopaholic-ser...