Bøger / skønlitteratur til børn / roman

August tager billetten


Beskrivelse


Mens Augusts mor leder efter mormor, får han en billet af et mystisk postbud. Til sin rædsel opdager han, at han har "taget billetten", og med spøgelsespigen Rikke oplever han dødens verden.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 16. jan. 2009

Højtlæsningsbog for de 6-10-årige. Kan også anvendes til selvstændig læsning fra ca. 10 år.

Her møder vi atter August Humpedink Hansen fra August går i glemmebogen, 2004. En snevejrsnat er Augusts mormor forsvundet og moderen går ud for at lede efter hende, mens han bliver i lejligheden. Her tager han mod en billet fra et mystisk postbud. Billetten viser sig at være adgangsbillet til dødens skib, som mormoren skal med, men nu er det pludselig August som er død. Han kan se og kommunikere med de spøgelser, der bor i lejligheden. De er reminiscenser af mormors fortællinger om slægtshistorien. August drager sammen med spøgelsespigen Rikke ud for at finde mormor og rede trådene ud. Det lykkes efter mange oplevelser som spøgelse i den mørke by. Som den 1. bog om August er denne godt fortalte og spændende historie både tankevækkende og underholdende. Uhyre velskrevet og vekslende mellem det uhyggelige og det sjove og finurlige. Illustreret med spændende s/h tegninger, der passer fint til stemningen i historien. Bogen, som tidligere er kørt som podcast på DR, ledsages af en mp3-lydbog. August har egen hjemmeside på www.glemmebogen.com.

Erik Barfoed kan minde om en Bjarne Reuter i sproglig udtrykskraft og hittepåsomhed, men er i øvrigt med sit let syrede univers omkring August helt sin egen.

Tankevækkende og velfortalt historie bl.a. om emner som døden og det at blive gammel. Men først og fremmest en fantasifuld og hjertevarm historie, sprogligt veloplagt og struttende af fortælleglæde.


Berlingske tidende

d. 30. jan. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 30. jan. 2009


Information

d. 5. feb. 2009

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 5. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 14. feb. 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 14. feb. 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Sara Nørholm

d. 6. juni 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 3 (2009)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 155, nr. 3 (2009)