Bøger / faglitteratur

Autisme og Aspergers syndrom : en introduktion


Beskrivelse


Introduktion til autisme og Aspergers syndrom. Der besvares spørgsmål som fx hvad er kernesymptomerne og hvad skyldes de, hvad kan man gøre ved diagnosen, er der en voldsom stigning i autismetilfælde og hvorfor er drenge mere ramt af det end piger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 27. sep. 2010

For alle som professionelt kommer i berøring med autister og aspergere, samt studerende, forældre og andre pårørende. Men afgjort for voksne. Folkeskolens ældste elever, som ellers gerne skriver opgave om emnet, kan næppe få det fulde udbytte.

Uta Frith kendes fra Autisme : en gådes afklaring, 2. udgave 2005. Den nye titel er ikke en ny udgave eller en afløser, men en helt ny bog, der beskriver autismespektret teoretisk og via cases. Der er tale om en introduktion på et særdeles kvalificeret niveau, således at bogen sagtens vil kunne indgå som faglig læsning på uddannelser på ethvert niveau i voksenuddannelserne. Den præsenterer nyeste viden og forskning både fra Uta Friths egen forskning og andres. Endvidere rejses spørgsmålet om, hvorfor stigningen i diagnosticerede tilfælde af autisme er så markant. Uta Frith kan virke provokerende, idet hun er meget kontant i sine udsagn. Autisme er en hjernedefekt - ikke nogen blødsødenhed her. Til gengæld er der meget empati overfor både autister og deres familier.

Selvom autisme er et emne, der skrives rigtig meget om med forskellige tilgange, er det længe siden vi har fået en så grundlæggende introduktion, som tilmed opdaterer, hvor vi står rent videns- og forskningsmæssigt.

Introduktion til autisme og aspergers. Bogen er relevant for fagpersoner, forældre, studerende og andre interesserede voksne. Den er meget læsbar med sin indføling og sine cases, men kræver en vis modenhed og evne til at forstå eller sætte sig ind i diverse fagudtryk.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 6 (2010)

af

af

Birgit Marott

Årg. 47, nr. 6 (2010)