Bøger / faglitteratur til børn

Autismen tæt på : interviews med søskende til børn og unge med autisme


Beskrivelse


16 børn fortæller om deres oplevelser og følelser omkring det at være søskende til en med autisme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2015

af

af

Henriette Olesen

d. 27. okt. 2015

Interviews med 16 børn med søskende, der har autisme. Henvender sig til forældre, søskende, pårørende og professionelle, der har børn med autisme inde på livet.

16 børn fortæller om deres oplevelser og følelser omkring det at være søskende til en med autisme. Børnene i bogen har en stor aldersspredning fra 7 år og op til 28 år. Bogen har så vidt muligt været tro mod børnenes egne udtalelser.

I hvert interview fortæller barnet sin egen historie, og fokuspunktet er det barnet selv vælger. På den måde bliver mange forskellige problemstillinger belyst eksempelvis at søskende til børn med autisme ofte må indrette deres liv efter deres søskende. Det er ikke altid muligt at lave det planlagte, og det er ikke muligt at have venner med hjem. Der bliver også sat fokus på det gode ved at være søskende. Hvert interview slutter med at brev til den søskende som har autisme. Bogen er virkelig god til at sætte fokus på det at være søskende til en med autisme.

Der findes meget lidt om autisme fra søskendes synsvinkel, men hvis man vil vide noget om autisme generelt, kan bogen Kan I forstå mig? læses.